anotheryou

jag, mig, mitt

Min första rättegång och sålda bild

Publicerad 2008-02-28 21:50:12 i kind of everything,

Det händer mycket, och jag har aldrig vart såhär nöjd med en praktikplats. Fyra dagar har jag vart på LT, och jag jobbar helt själv nu, ibland har jag Ulrika som stöd, som imorse när jag fotade min första rättegång.. My god!


Hur som, dagen började som vanligt med morgonmöte och ja, vi fotografer satt utan någon egentlig uppgift. Helt plötsligt kommer Ulrika och frågar om jag vill följa med henne och Jens för att fota utanför en rättegång. Kändes skitknasigt att stå där med kameran i högsta hugg och fota två män som gick med jackorna över huvudet, och ännu knasigare kändes det när jag plötsligt fick se den ena mannens (offrets) ansikte. Fan så skönt det va när Ulrika packade ner kameran och sa att bara Jens fick följa med in.

09.30 - vart det till att fota en polismästare tror jag det var, vid namn Stephen. Narkotikavecka för polisen, rätt intressant med all statistik faktiskt, men samtidigt jävligt skrämmande.

11.00 - Jag springer iväg till donken å handlar lite lunch med Sheena, sätter mig och har väl ätit upp halvt när jag plötsligt blir påmind om att jag skulle fota Viktor, gitarr-killen. Gosh, mosar i mig lite till, kutar iväg med något som känns som en blandning av ketschup, senap och lök i ansiktet för att hämta kameran. Stöter på Ulrika och så tar vi med det Underbara, Fantastiska porträtt objektivet för sisådär 20,000 kr. Har aldrig fotat med något så underbart, var som gjutet i händerna och jag avgudar mina egna bilder helt plötsligt :) Ja, jag springer alltså in till Viktor och Jonas, hälsar lite snabbt och sätter mig med 14 först, testar lite olika vinklar men sen byter jag till porträtt objektivet, och jag ville inte släppa taget. Tre bilder ligger uppe på http://neardfreak.bilddagboken.se och resten har jag i eget förvar, men de publiceras nog snart, mina kära bilder :D

Att sälja

14.00 - Jag och Björn promenerar upp till gamla regementet då det var en minimalisk.. presskonferens? jag vet itne vad man ska kalla det riktigt.. Men det var vi från LT där, och sen ÖP, TV4 och nån annan tidning. Allt handlade då om att Östersund Marathon fått en huvudsponsor och därför nu heter Ecco Östersund Marathon, och det är förmodligen till dessa jag säljer min första bild, Oooh yes jag är nöjt när jag kanske får runt 1000kr för den :)

15.00 - Jag fick hitta tillbaka själv eftersom Björn den jäkeln kuta iväg före mig :P. Väl framme på bordet hitta jag en lapp på min plats, det visa sig att en liten mamma sett sin son i gårdagens tidning och tycke om bilden jag tagit så, den hamnar på hans studentplakat, haha man blir så glad av sånt här att det finns inte :)

16.50 - går hem för dagen, nöjtare än nånsin förr..

Olycklig basket?

Publicerad 2008-02-26 22:49:32 i kind of everything,

Nejdå, inte vad jag vet om, men däremot fick jag idag åka med på min första olycka med tidningen Och fota basket! Började som vanligt dagen med morgonbön och jag blev tilldelad mitt Allra Första Egna (Alldeles Egna) fotojobb med en journalist, Sara;  några kortare intervjuer med några treor på Wargen angående 100 dagars firandet, gick skitfint å fota, inga krångliga jäklar här inte.
Efter det så fick jag en rundtur i stan pga att ingenting ville gå som Håkan, Lasse och jag ville, förmiddagen fick ett småsmidigt avslut då jag och Håkan lyckades låsa in oss mellan två dörrar vid Storsjö Teaterns entré, WOHOW!
Sen skulle jag, Ulrika & Björn ut och fota några minisar som hade fotbollscup (eller nå?) men när vi satt i bilen kom plötsligt larm om en singelolycka i Brunflo, BRUM BRUM lät bilen och Ulrika körde som en tok, TUT TUT sa det i radion och räddningsmännen körde vilse.
Fram kom vi och då var redan alla på plats, som tur var fick de två personerna "bara" lindriga skador och de hade kunnat klättra ur själva, kändes lite skönt ändå på nå vis å ha den där första olyckan avklarad, dock tog inte jag med kameran ut ur bilen för näe.. Det kändes inte som min grejj å fota en trasig bil.

Ikväll...

Åkte jag med Ulrika och fotade Jämtland - Plannja, vars match förövrigt slutade 79 - 70, GO JÄMTLAND!!!! Känns lite småskönt sådär å bara glida förbli lite snyggt, med stora kameraväskan på axeln å få en schyst plats =) de e naaaaajs... Sen drog vi vidare på en liten konsert vid Stocke Titt, Oskar Schönning med Vänner! Fantastisk Jazz-Musik måste jag säga :) Riktigt skönt. Jag fota lite där å men hade inte med nån extern blixt vilket resulterade i att allt man såg på bilden va... Två lampor och en liten prick från ett stearinljus, WOHOW!

"VIll man inte få hjärtat krossas
ska man låtsas att man inte ha nåt"

"Vart tredje sök är gratis" - och det borde det va att strypa dig med

Publicerad 2008-02-25 20:40:46 i kind of everything,

Vill tv förstärka fördomarna om blåsta bimbos eller vafan är det frågan om?
Jag kan iallfall inte låta bli att spänna ögonen i tvn och hoppas att den ska sprängas när den där reklam sätter igång.. noll noll TRE, noll noll TRE, noll noll TRE! AAARGh människa försvinn ur mitt huvud.

När jag lagade min utomordentliga middag flög en spindel ner ifrån ett av köksskåpena, detta resulterade i att en Ylva stod å rös, skrek och stampade på stället i ungefär 10min, sen vägrade jag röra nåt mer ifrån köket, eller iaf inte på köksbänken. Alltså vart det en klick ketschup till makaronerna, äta med sked och sen fyllde jag på vatten till saften i badrummet.. Jag avskyr spindlar, okej? Jag tappade dessutom matlusten när det kröp en äcklig spindel på en fönsterruta på tv.. Usch, UUUUUSCH!


"Allt som jag verkligen tycker om är antingen olagligt, omoraliskt eller fettbildande"

Praktik och Morgonbön

Publicerad 2008-02-25 17:45:21 i kind of everything,

Så var min första praktikdag och morgonbön avklarad :) Eller ja, morgonbön å morgonbön.. Min arbetsplats har bara ett litet annorlunda namn för morgonmöte.
Vi gick igenom lite regular stuff och sen började jag och Ulrika jobba lite på min kamera och dess inställningar! Gick fin fint tills vi kom till dagens första jobb, och så fick vi inte fota, stroppiga jäklar! Så vi fick åka tillbaka till LT, fikade en snabbis och gick igenom kameran ännu mer för att 11.10 åka på mitt allra första riktiga fotojobb :) Vi skulle ta lite kort på något fritt teatersällskap som spelade upp en pjäs om droger på ett högstadie på frösön, jag har ju såklart världens bästa minne och kommer inte alls ihåg vad skolan heter.
Hur som, jag tog lite bilder på själva pjäsen och sen på 3 elever som blev intervjuade av Sheena.
Efter den turen for vi än en gång tillbaka till LT för att käka lite lunch och redigera bilderna, fyra av mina bilder kommer om inte imorgon så iaf den här veckan publiceras i tidningen.. Känns jäklarns kul faktiskt =) Såå.. nu är ju nästan jag kändisfotograf Höhö :D man kan ju låtsas iaf..

Men så kyss mig då!

Sällskap

Publicerad 2008-02-24 18:38:58 i kind of everything,

WIHOW! Om två veckor får jag finbesök, min Muspruttar vän Alicia kommer upp :) LYCKA!

Vilket väder! Jag och mamma tog en sjukpromenad ner till badhusparken för att sitta och sola i en helt underbart timme. Nog för att det blåste men va sjutton, här ska det inte klagas. Minst halva Östersund (kändes det som) satt där nere vid storsjön och det är så mys att se ut över isen med allt folk som far runt, fina hästen var där nere och drog släde med :) Dock var det inge hundspann idag, too bad.
Efter att vi snorat nere halva långbänken och avgudat den lilla flickan som nog blir konståkerska en vacker dag började vi dra oss hemåt igen för att plugga lite grand.
Och nu väntar vi på att maten som, Jag gjort ska bli klar.
Lax  & potatis i ugn med massa citron och purjolök på sidan om, I like it a lot.


Jag vill ju bara hålla om dig, njuta av att du ligger alldeles intill.
Jag älskar att titta på dig när du sover, fastän jag blir uttråkad och "råkar" väcka dig ibland.
Att se dig vakna med ett leende, kan förgylla hela min dag.
När dina fingrar smeker över ryggen precis där du vet att det kittlas, är de omöjligt att inte le.
Du är min energikick, mitt socker, min Tony och att vi just nu sitter i helt olika delar av Sverige spelar väl ingen roll?

Besvikelse

Publicerad 2008-02-23 20:33:37 i kind of everything,

Melodifestivalen, kära melodifestivalen. Vart är du på väg?
Kebabpizza eller vafan de va, Christer jävla Sjögren och massa andra låtar som bara, Urk! Inget emot Bosnien så (och sångaren va ju snygg) men vafan, va de nån som fatta vad han sjöng? Jag vill ha Carola, fångad av en stormvind eller en främling i dörren. Hur stelopererad och Livets Ord tokig hon än är går det inte att förneka, Carola Är Schlager!

"Jag skulle ge dej allting du pekar på
men bara när du inte hör, vågar jag säga så"
                                     //Kent - utan dina andetag 

Världen, tyck synd om mig

Publicerad 2008-02-22 20:19:18 i kind of everything,

Aj, aj aj..
Det sista mamma sa innan jag lämnade tvättstugan var: "Akta så du inte halkar."
Vad gör inte Ylva? Jo, går för fort och trillar omkull, inför två snygga skidvallepojkar.
Öhm ja, jag skyndade (stapplade snarare) hem över isen och tyckte synd om mig själv, tur att det är mörkt.
Handflatan och ena fingertoppen är helt knas, dessutom landade jag farligt nära min skada sen jag gick i femman, s.. Vi kan säga med ett enkelt uttryck: I'm in some big pain.
Nu ska jag äta godis, tycka synd om mig själv och försöka att inte belasta den gamla skadan vilket i enkel mening betyder att jag inte kommer kunna sitta ner ordentligt.

"Den bästa dagen i mitt liv var när det inte fanns någon morgondag."
/ Marilyn Manson

Bland mandelbeskvier och chokladpraliner

Publicerad 2008-02-22 16:37:19 i kind of everything,

Idag fick jag sovmorgon enda till, håll andan nu.. Klockan Elva! Tack vare att jag berättade hur lite jag fått sova inatt på grund av mina kära föräldrarns snarkande.
Det vart ett eftermiddagsbesök på Jamtli (museum och utställningar) och jag kan lova att jag hade gått vilse där om jag inte stött på mamma och pappa ibland; det var gångar, små biosalonger, fotoutställningar och små rum All over the place. Min stackars hjärna gick på högvarv och inte blev det bättre av att jag till slut märkte att jag gick runt helt själv i någon sorts avdelning, satan så rädd jag vart när allt möjligt gick igång; det var smörmaskiner, spinnhjul och nån låtsasgubbe som låg i sängen å dog, jag fick panik å sprang lite diskret därifrån, Jo det är sant, jag blir rädd på museum.

I'll take you to the candyshop

Efter rundturen satte vi oss ner och fika; mamma, pappa och jag. Jag grabbade tag i en Cola och mandelbeskvi, tog en tugga och kände; Urk! Eh, en Ylva Ellen Westerblom som inte vill äta upp sitt fika?
Houston we got a problem
Mitt dåliga samvete fick mig att äta upp halva mandelbeskvien (Fan, MandelbesKRI låter bättre) och klunka upp min cola. Helt plötsligt kändes den där struten med Getmestryffel jag lyckats tjata mig till att få efter fikat inte lika lockande, och smeten i den där beskRIEN (jag gör uppror mot svenskan) gav mig kväljningar. Kan någon tala om vad som hänt med mig? Mitt sockersug tog vägen vart?
Kan dock erkänna att min nya last är Jordgubbssaft. Mumma så gott!

I'm Famous

Och kära läsare, det har nu blivit så pass att jag haft.. My god..  Hela 18 olika besökare, WIHOW! kom igen nu gott folk, gör mig känd :)
Min första kommentar vart André, tack så mkt för de :) Resten av er få som faktiskt tar er en titt och läser, Snälla, lämna en liten kommentar, eller stor vem vet. Men någonting, nån sorts feedback skulle sitta bra :)
Tack på förhand, och allihop nu, ANVÄND TYGKASSAR NÄR NI HANDLAR, and make the world a better place.

"You know, you hear and yet you say not a word. Who are you and what will you do?"

Kära Östersund, och avskydda Afrika

Publicerad 2008-02-21 16:57:35 i kind of everything,

Nu sitter jag här hos mor min i Kära Östersund!
Min första praktikvecka på Länstidningen här uppe börjar närma sig, och även datumet då min Storebror lämnar Sverige för Tchad (yes, ni har hört om det på nyheterna.)
Jag är en sån här otroligt onödig "bloggare" (om ens det) så jag kan förvarna er få som läser att det som skrivs här mestadels inte kommer vara speciellt vettigt, utan mer min vardag. Kul som okul!

Stay Steady

Så, min Storebror ska alltså fara iväg till Tchad. I början var jag bara stolt. Jag inväntade anhörighetsdagen och i början ville jag bara berätta om hur otroligt modig min Storebror faktiskt var. Men nu, när det blivit inställt, flyttat och knasigt hit och dit känner jag att den där stoltheten har krympt ihop en aning, och att den stora plats som den tidigare fyllde ut har ersatts med en stor gnutta oro. Jag har hunnit inse vad sjutton det är han ska göra, Egentligen och alla nyhetsinslag gör det inte bättre (fastän min bror faktiskt syntes i TV.) Stoltheten finns kvar, såklart! Han ska göra något stort, men just nu vill jag bara stå hemma på uppfarten i älskade Björklinge igen och tvätta hans vita volvo.

Beroende

Även mitt kära socker (Tony) har lämnat mig. Dock befinner han sig ju fortfarande inom Sveriges gränser men det är knappt. Blekinge känns så jäklarns långt bort just nu. Han har även rakat av sig håret och (förlåt om du läser det här) men jag kunde inte sluta skratta, till en början. Kommer sakna att dra fingrarna genom det långa :) (Håret på huvudet alltså, inget annat.)
Mitt nya beroende (förutom Tony, gosh vad jag sliskar) är att skriva gammal, vanlig, hederlig dagbok. Jag kan inte sluta. Köpte dessutom en ny idag eftersom min ungefär 4 år gamla Pollux (hästbokklubb) dagbok äntligen tagit slut. Fina minnen där i; Första mooningen, första cigaretten, första kyssen, första fyllan, första.. Ah resten kan ni nog lista ut själv.

PANGkaka

Nu ska jag sätta mig vid matbordet, banka besticken i bordet och hoppas på att mamma och pappa hör mina slag hela vägen igenom bilen, bort till Elgiganten. Jag är hungrig!

Om

Min profilbild

anotheryou

Konstig, annorlunda, bäst sprallig, musikälskande, studerande, 22åring

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela